ABU: ‘Meer zekerheden voor flexwerkers en zzp’ers’

Flexkrachten en zzp’ers moeten dezelfde basiszekerheden krijgen als werknemers waar het gaat om pensioen, scholing en arbeidsongeschiktheid. Dat stelt ABU-directeur Jurriën Koops in De Telegraaf. Hij wil hiermee voorkomen dat de arbeidsmarkt verder uit elkaar valt.

Sociale stelsel achterhaald

De directeur van de Algemene Bond Uitzendondernemingen waarschuwt dat het sociale stelsel zoals we dat nu kennen, niet meer past bij de huidige arbeidsmarkt. “We hebben de afgelopen jaren alleen maar reparaties uitgevoerd, terwijl er nog steeds 1,5 miljoen mensen langdurig langs de kant staan, aldus Koops. “Bovendien neemt de kloof tussen hoog- en laagopgeleiden toe en drijven vast en flex alleen maar verder uit elkaar. Dat kan niet de bedoeling zijn.”

Bijval voor ABU

De ABU staat niet alleen in deze opvatting en krijgt bijval van onder meer Cedris (vereniging voor sociale werkgelegenheid en re-integratie), de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding en OVAL (branchevereniging van dienstverleners op het gebied van duurzame inzetbaarheid). De organisaties zijn het erover eens dat de hervorming van de arbeidsmarkt de absolute prioriteit moet zijn voor de volgende regering.

Datum: 11-07-2016
Bron: De Telegraaf


Tags: ABU, ZZP

Nieuws overzicht