Aantal tijdelijke werknemers in de categorie 65+ neemt toe

Het aantal tijdelijke werknemers van 65 jaar of ouder, neemt toe. Het gevolg is dat werving- en selectiebureaus gespecialiseerd in deze doelgroep, steeds populairder worden. Dat blijkt uit een onderzoek van uitzendorganisatie ABU.

Verplichte pensionering

Het aantal werknemers van boven de 65 jaar is de afgelopen jaren behoorlijk gestegen. Begin dit jaar waren het er 182.000 tegen 129.000 in 2011 en 76.000 in 2009. Door verplichte pensionering bij sommige bedrijven komt deze doelgroep tegen hun zin op straat te staan. Uitzendbureaus zijn dan een goede optie om weer aan werk te komen.

Nuttige doelgroep

Suzanne Breems, sales consultant bij uitzendbureau Pittig 65+, vertelt over de toegevoegde waarde van 65-plussers: “Werkgevers waarderen het gevoel van loyaliteit dat ouderen vaak hebben, net als hun kennis en ervaring. De banen die zij uitvoeren variëren sterk. Zo heb je bedienden in het Koninklijk Paleis, werknemers bij callcenters en surveillanten bij schoolexamens.”

Drijfveer

Brancheorganisatie NBBU stelt dat er momenteel negentig werving- en selectiebureaus in Nederland zijn die 65-plussers bemiddelen. Sommige 65-plussers werken uit financiële noodzaak en anderen doen dit, omdat ze iets te doen willen hebben gedurende de dag.

Datum: 01-08-2013
Bron: Recruitment.nl


Tags: ABU, NBBU, Pittig

Nieuws overzicht