Sollicitatievragen over je persoonlijkheid

Beschik jij over de juiste persoonlijkheid voor de vacature? Dat is wat een werkgever wil uitzoeken tijdens een sollicitatiegesprek. Het gaat dan niet alleen om je karakter, inzet en manier van communiceren, maar ook om de manier waarop jij reageert op signalen uit je omgeving, over hoe jij omgaat met uiteenlopende situaties en de manier waarop jij denkt, jezelf ontwikkelt en waardoor jij gemotiveerd wordt. Kortom jouw identiteit en hoe jij jezelf onderscheidt van anderen.

Door verschillende vragen te stellen die betrekking hebben op jou als persoon, is de werkgever in staat om jouw persoonlijkheid te leren kennen. Als sollicitant is het jouw taak om zo goed mogelijk over te brengen wie jij bent en welke persoonlijkheid jij bezit.

Het is niet zo dat je persoonlijkheidsvragen goed of fout kunt beantwoorden. Waar het om gaat is dat je erover nadenkt, laat zien dat je zelfkennis hebt en kritisch naar jezelf kunt kijken. Het beantwoorden van persoonlijkheidsvragen is niet altijd even makkelijk. Het is daarom goed om vooraf een aantal vragen te oefenen en te testen in hoeverre je jezelf kunt beschrijven. Recruitment.nl heeft een aantal sollicitatievragen over je persoonlijkheid opgesteld, die je hierbij kunnen helpen.

1. Vertel eens iets over jezelf / Wie ben jij?
2. Wat zijn je sterke / sterkste punten?
3. Wat zijn je zwakke punten?
4. Wat zijn je verbeterpunten?
5. Welke competenties wil je graag verbeteren?
6. Wat zijn je positieve eigenschappen?
7. Wat zijn je negatieve eigenschappen?
8. Hoe zou je jezelf omschrijven?
9. Hoe zouden je vrienden / familie jou omschrijven?
10. Beschrijf in 1 minuut wie je bent.
11. Wat is je allerbeste eigenschap en waarom?
12. Wat is je slechste eigenschap en waarom?
13. Wat doe je om je slechte eigenschappen te verbeteren?
14. Wat heb je het afgelopen jaar gedaan om jezelf te verbeteren?
15. Waar heb je echt een passie voor en waarom?
16. Wat doe je in je vrije tijd?
17. Wat is jouw meest favoriete tijdverdrijf?