Wiertz: ‘Onzin dat mensen alleen nog maar digitaal solliciteren’

Wiertz Personeelsdiensten gaat onderzoeken welke Limburgse plaatsen interessant zijn om nieuwe vestigingen te openen. De uitzendorganisatie is ervan overtuigd dat fysieke filialen de toekomst hebben en is het niet eens met uitzenders die claimen dat alleen digitaal solliciteren nog van deze tijd is.

Wiertz gaat nieuwe kantoren openen

Waar de meeste werving-en-selectiebureaus juist filialen sluiten, wil Wiertz het aantal fysieke uitzendbureaus uitbreiden. Eigenaar Harm Wiertz: “Ik vraag mij af wat de motieven zijn van uitzendorganisaties die zeggen dat iedereen alleen nog maar digitaal wil solliciteren, want het is eenvoudig niet juist. Ik vrees dat die bureaus dat gewoon zeggen uit oogpunt van kostenbesparing”. Wiertz is voornemens om maximaal vier nieuwe kantoren te openen.

Persoonlijke dienstverlening staat voorop

“Arbeidsbemiddeling is en blijft mensenwerk,” stelt Wiertz. “Natuurlijk kun je een deel van het werk digitaliseren, maar uiteindelijk moeten we elkaar in de ogen kijken.” Hij vindt dat het zowel in het belang van de werkzoekende als de werkgever is dat er persoonlijk contact is. “Limburgse werkzoekers en werkgevers verdienen het om persoonlijk geholpen te worden en niet door een onzichtbaar callcenter of een onpersoonlijke robot." Ook kleinere plaatsen verdienen het volgens Wiertz om een uitzendbureau in de buurt te hebben. “Juist die dienstverlening dichtbij helpt mensen sneller een baan te vinden, en is bovendien goed voor de leefbaarheid van het dorp.”

Datum: 22-09-2014
Bron: Recruitment.nl


Tags: Wiertz Personeelsdiensten

Nieuws overzicht