Velde Groep: Raad van advies verstandig idee

Het aanstellen van een raad van advies of een raad van commissarissen is een logische en verstandige stap, ook voor familiebedrijven. Dat stelt Velde Groep, specialist in de werving van executives voor familieondernemingen.

Logische stap

Velde Groep constateert dat meer en meer familiebedrijven ervoor kiezen om een raad van advies of raad van commissarissen aan te stellen. Volgens managing partner Reinout Janssens een zeer verstandige keuze: “Op de lange termijn leidt het tot succes.” Hij adviseert de bedrijven dan ook een rva of rvc te formeren, zodat ze op een professionele manier kunnen groeien zonder hun zelfstandigheid te verliezen. “Ondernemers in het familiebedrijf streven naar continuïteit van hun bedrijf, maar ook naar groei en verdere professionalisering. Daarbij missen zij niet zelden een strategisch en objectief klankbord. Zij willen echter hun zelfstandigheid en vrijheid behouden. Een rva is dan een logische stap.”

Betrokken mentoren

Idealiter bestaat een rva of rvc uit een groep van ervaren mensen die zich verbonden voelen met het bedrijf, stelt Janssens. “Betrokken mentoren met een staat van dienst, die de ondernemer kunnen prikkelen, confronteren, inspireren en adviseren.” Een verleden als succesvol ondernemer of directielid is vaak een goede basis om zitting te nemen in een raad van advies: “Dat maakt hen zeer geschikt om mee te sparren over zaken als managen van groei, professionalisering, investeringen, overnames, internationalisering of dichterbij huis: de eigen opvolging. Soms weten zij waar de kansen liggen die ondernemers zelf nog niet hebben gezien.”

Datum: 02-03-2015
Bron: Recruitment.nl


Nieuws overzicht