USG People constateert sneller herstel van de uitzendmarkt

Uitzendorganisatie USG People ziet de uitzendmarkt sneller herstellen dan verwacht. Bij de presentatie van de jaarcijfers bleken de resultaten die USG People boekte te passen in deze ontwikkeling: de nettowinst ligt acht keer zo hoog als een jaar eerder.

Vraag naar uitzendpersoneel neemt toe

"We zien dat het herstel, dat sinds medio vorig jaar is ingezet, zich geleidelijk verder verbreedt," licht topman Rob Zandbergen toe. "Voor het eerst sinds jaren zien we weer een klassiek patroon in de vraag naar studenten in de vakantieperiode. Ook het aantal permanente plaatsingen is in het tweede kwartaal toegenomen." Vooral bij grote bedrijven is de vraag naar tijdelijk personeel toegenomen, maar ook in het midden- en kleinbedrijf is een liche toename te zien.

Vertrouwen in blijvende groei

Volgens Zandbergen zijn de positieve cijfers geen incidenten, maar mag verwacht worden dat de groei zich doorzet. “Dit zijn duidelijke signalen dat er bij onze klanten behoefte is aan extra capaciteit in de personeelsbezetting en dat er vertrouwen is in een voortzetting van de groei." USG People zag de groei in Nederland met 6% toenemen. In België (7%) en Frankrijk (8%) was de groei zelfs nog iets sterker.

Datum: 04-08-2014
Bron: Recruitment.nl


Tags: USG , USG People

Nieuws overzicht