Unique: Werkzoekenden en MKB in conflict over opleiden

Een meerderheid van de MKB’ers (61%) vindt dat er niet méér hoeft te worden geïnvesteerd in de opleiding van medewerkers dan nu gebeurt. Dit blijkt uit de MKB Marktmonitor van uitzendbureau Unique en TNO. Werkzoekenden staan lijnrecht tegenover de werkgevers: 80% vindt dat er wel meer geld moet naar het opleiden van personeel.

Onenigheid werkgevers en personeel

Uit het onderzoek komt naar voren dat het grootste deel van de midden- en kleinbedrijven minder dan 500 euro per medewerker per jaar uitgeeft aan opleiding. Vooral in de sectoren handel en horeca is er maar weinig budget voor scholing, zo blijkt. Dit terwijl de ondervraagde werknemers en werkzoekenden aangeven dat scholing juist een van de belangrijkste onderdelen binnen het pakket van arbeidsvoorwaarden is. Ook overwerktoeslag en flexibelere werktijden worden door hen genoemd als belangrijke arbeidsvoorwaarden.

Trend in arbeidsvoorwaarden

Volgens Raymond Puts, algemeen directeur van Unique, passen de conclusies van het onderzoek binnen de huidige ontwikkelingen: “De onderzoeksresultaten gaan hand in hand met een nieuwe trend. Ik merk dat het binnen HR meer en meer draait om secundaire arbeidsvoorwaarden. Onderwerpen als zekerheid en opleiden worden steeds belangrijker.  Zaken die de zekerheid en groei van medewerkers bevorderen, zoals opleiden en extra vrije dagen, geven kleur aan een organisatie.”

Datum: 17-02-2014
Bron: Recruitment.nl


Tags: Unique

Nieuws overzicht