Unique: Daten met een collega moet kunnen

Daten met een collega moet kunnen, volgens 44% van de Nederlandse werknemers. In de liefde is volgens hen alles geoorloofd. Nog eens 19% geeft aan geen bezwaar te hebben tegen datende collega’s, mits de een geen manager is van de ander. Dat blijkt uit het online onderzoek ‘Daten met een collega: Ja of Nee?’, van arbeidsbemiddelingsbureau Unique onder 505 respondenten.

Alles voor promotie

Van de respondenten gaf 5% aan alles over te hebben voor promotie en willen juist daten met een leidinggevende. Dat is 3% minder dan vorig jaar. Ongeveer een derde gaf aan absoluut niet te willen daten met een collega van werk. Zij zijn nog eerder bereid om ontslag te nemen, dan dat ze gaan daten met een collega.

Valentijnsdag

“Jaarlijks stellen we Nederlandse werknemers in de aanloop naar Valentijnsdag dezelfde vraag. In vergelijking met vorig jaar is er weinig veranderd in de manier waarop werknemers tegen liefde op de werkvloer aankijken. Voor de een is in de liefde alles geoorloofd, en voor de ander absoluut niet”, aldus Raymond Puts, algemeen directeur bij Unique. “In de praktijk komt liefde op kantoor regelmatig voor. Dit is logisch, want werk beslaat een groot gedeelte van je leven en je brengt veel tijd door met collega’s.”

Datum: 14-02-2013
Bron: Recruitment.nl


Tags: Unique

Nieuws overzicht