‘Uitzendsector belangrijk voor oudere werkzoekenden’

De uitzendsector speelt een belangrijke rol bij het aan het werk helpen (en houden) van werkzoekende 50-plussers. Dat blijkt uit onderzoek van USG People en het UWV. Van de ouderen die in 2013 werk vonden via USG People is 80% nog steeds aan het werk.

Slechts 3% belandt in WW

Van de 50-plussers die in 2013 een uitzendbaan vonden via USG People, in totaal zo’n vijfduizend, blijkt ongeveer een kwart daarna een tijdelijk of vast contract af te dwingen bij een werkgever. Bijna drie kwart blijft aan de slag op basis van een uitzendovereenkomst, terwijl slechts 3% na de werkzame periode in een WW-uitkering belandt.

Uitzendwerk doeltreffende optie

Het UWV en USG People concluderen dat uitzendwerk ook voor 50-plussers een doeltreffende mogelijkheid kan zijn om weer aan het werk te komen. Ton Sluiter, marketing manager bij USG: “Onze dienstverlening biedt aantrekkelijke kansen voor elke generatie. Ook 50-plussers vinden steeds meer hun weg naar een nieuwe baan. Dit begint doorgaans met een uitzend- of detacheringscontract en resulteert vaak in een rechtstreeks dienstverband met de werkgever.”

Datum: 28-09-2015
Bron: USG People


Tags: USG , USG People

Nieuws overzicht