Tempo-Team: ‘Kennisontwikkeling schiet bij veel werkgevers tekort’

Veel werkgevers hebben moeite om de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt bij te houden, blijkt uit onderzoek van Tempo-Team. In het jaarlijkse Red Report maakt het uitzendbureau de balans op wat betreft kennisontwikkeling van werknemers en de rol van werkgevers hierin. Een kwart van de werkgevers is van mening dat ‘een substantieel deel van de werknemers’ niet over de juiste vaardigheden voor de functie beschikt.

Tijd voor actie

De ondervraagde werkgevers steken de hand ook in eigen boezem: de helft vindt dat binnen de eigen organisatie onvoldoende aandacht wordt besteed aan kennisdeling en -ontwikkeling. Bovendien is slechts 35% van hen actief op sociale media: volgens Tempo-Team juist de plek waar het talent zich ophoudt. Volgens Tempo-Team-woordvoerder Joost Heeroma is het hoog tijd dat werkgevers tot actie overgaan: “Ze zullen sneller mee moeten om het kennisniveau op peil te houden en de juiste capaciteiten en medewerkers in huis te houden en halen. Dat vergt een goed inzicht in wat er aan kennis en vaardigheden ontbreekt en vervolgens investeringen om de lacunes in te vullen.”

Werknemers verdeeld

Ook voor werknemers is het belang van kennisontwikkeling lang niet altijd duidelijk. Niet meer dan de helft vindt het opdoen van nieuwe vaardigheden noodzakelijk om bij te kunnen blijven op de arbeidsmarkt en om zijn baan in de toekomst veilig te stellen. Toch is een deel ook opvallend realistisch: een derde van de werknemers verwacht dat de eigen baan binnen tien jaar zal veranderen of verdwijnen als gevolg van technologische ontwikkelingen.

Datum: 27-10-2015
Bron: Tempo-Team


Tags: Tempo Team

Nieuws overzicht