StudentenWerk: vakantiebaan cruciaal voor carrière

Een vakantiebaan betekent voor studenten meer dan alleen maar een extra zakcentje: 60% beschouwt het als een belangrijke eerste stap in hun carrière. Dit blijkt uit onderzoek van uitzendbureau StudentenWerk, onderdeel van YoungCapital.

Opdoen van werkervaring

StudentenWerk ondervroeg meer dan duizend jongeren over hun motivatie voor het zoeken van vakantiewerk. Iets meer dan 40% noemt het opdoen van werkervaring als belangrijkste reden, terwijl 19% hoopt dankzij goede prestaties een vaste bijbaan te bemachtigen. Alsnog een kwart van de ondervraagde jongeren geeft aan de vakantiebaan aan te nemen puur om snel geld te verdienen.

Bewuster met carrière bezig

“Het onderzoek bevestigt de trend die wij al een paar jaar zien,” verklaart Ineke Kooistra, CEO van YoungCapital. “De jongeren van nu zijn heel bewust bezig met hun toekomstige kansen op de arbeidsmarkt. Zij beschouwen vakantiewerk als een manier om alvast nuttige werkervaring op te doen en zichzelf in de kijker te spelen bij potentiële werkgevers.” Ook in het type werk dat studenten doen, is de verandering zichtbaar, ziet Kooistra: “Studenten kiezen vaker dan vroeger voor functies die goed staan op hun cv, zoals klantcontactmedewerker of administratief medewerker.”

Datum: 14-07-2014
Bron: Recruitment.nl


Tags: StudentenWerk, YoungCapital

Nieuws overzicht