Start People: ‘Mismatch op de arbeidsmarkt, bedrijven moeten aan de slag’

Werkgevers hebben de afgelopen jaren te weinig aandacht besteed aan de ontwikkeling van mensen, zo stelt Start People. In de trendpaper ‘Permanent opleiden in een turbulente arbeidsmarkt’ stelt het uitzendbureau dat bedrijven dienen te investeren in opleidingen op maat. Doen ze dit niet, dan zullen ze grote moeite krijgen goed geschoold personeel in huis te houden.

Driedeling arbeidsmarkt

Technologische ontwikkelingen hebben bij veel werkgevers prioriteit gehad boven de professionele ontwikkeling van het personeel, concludeert Start People. Dit heeft er mede toe geleid dat de arbeidsmarkt in drieën kan worden verdeeld: een boven- en onderkant, waar kansen liggen, en een breed middenstuk, waar de klappen vallen. Middelbaaropgeleiden vallen tussen wal en schip, doordat de eisen die aan medewerkers worden gesteld, steeds hoger worden.

Investeren in opleiding en coaching

Om de arbeidsmarktkansen van werknemers in het middensegment te vergroten, zullen bedrijven moeten investeren in de opleiding van hun medewerkers. Ook bij de medewerkers zelf ligt een verantwoordelijkheid om blijvend aandacht te besteden aan hun eigen capaciteiten. Alleen wanneer werkgevers en werknemers de handen ineenslaan en persoonlijke ontwikkeling serieus nemen, kan het tij volgens Start People worden gekeerd. Persoonlijke coaching en opleiding op maat zouden hierbij de sleutelbegrippen moeten zijn.

 

 

 

 

Datum: 02-11-2015
Bron: Start People


Tags: Start People

Nieuws overzicht