Start People gaat flexwerkers helpen met hypotheek

Voor veel flexkrachten is het moeilijk om in aanmerking te komen voor een hypotheek. Uitzender Start People wil deze mensen ondersteunen en gaat hiervoor een samenwerking aan met hypotheekadviseurs. Eerst worden de arbeidsmarktkansen van de aanvrager in kaart gebracht, vervolgens kijken hypotheekadviseurs naar passende mogelijkheden voor een hypotheek.

Flexkrachten vallen buiten de boot

De huidige hypotheekmarkt sluit slecht aan op de veranderende arbeidsmarkt, constateert Jan-Willem Gelderblom, algemeen directeur van Start People. “Werken zonder vast dienstverband is al heel gangbaar in Nederland. Daarom is het ook vreemd dat deze groep nauwelijks in aanmerking komt voor een hypotheek.” Iemand met een flexibel contract is vrijwel altijd in het nadeel, ook als deze al langere tijd goed verdient. Gelderblom: “Een flexkracht die al jaren werkt en een behoorlijk inkomen heeft kan niet altijd een eigen huis kopen, terwijl iemand met een lager salaris die net in vaste dienst is dat wel kan.”

Arbeidsmarktscan

Start People gaat in het kader van de Arbeidsmarktscan samenwerken met hypotheekadviseurs De Hypotheekshop en Huis & Hypotheek. Daarnaast schakelen ze de hulp in van de arbeidsmarktonderzoekers van Intelligence Group. Op basis van factoren als werkervaring, opleiding, leeftijd en toekomstperspectief maakt de Arbeidsmarktscan het potentieel van een flexkracht inzichtelijk.

Met deze uitkomsten gaan de adviseurs aan de slag om een geschikte hypotheek te vinden. Lodewijk van der Heijden, directeur van CMIS Franchise (waaronder De Hyptheekshop en Huis & Hypotheek vallen): “Daarbij kijken we niet alleen naar inkomen en theoretische maandlasten, maar ook naar persoonlijke omstandigheden. Zo kan een flexkracht opeens wel in aanmerking komen voor een eigen huis.”

Datum: 29-08-2016
Bron: Start People


Tags: Start People, Start People Professionals

Nieuws overzicht