Robert Walters: vraag naar professionals neemt toe

Dankzij de groeiende economische stabiliteit en het toegenomen vertrouwen van ondernemers is er over de gehele arbeidsmarkt een grotere vraag naar kandidaten te constateren. Dit komt naar voren uit de European Job Index, waarin werving-en-selectiebureau Robert Walters elk kwartaal de vacaturevolumes in verschillende vakgebieden vergelijkt.

Groei van 13%

Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar bedraagt de groei 13%, wat duidt op een zich verder herstellende arbeidsmarkt.  “De toegenomen productiviteit vertaalt zich duidelijk in een opleving van activiteiten in een aantal belangrijke sectoren, met name bij productie, supply chain, HR en marketing," aldus Rob Vermaak, managing director van Robert Walters Benelux. “Daarnaast zien we een grote vraag naar professionals in de sectoren rond FMCG en is er in alle branches vraag naar professionals voor ondersteunende functies.”

Grootste toename in retail en productie

In de sectoren retail en productie valt er een stijging van respectievelijk 28% en 13% in het aantal personeelsadvertenties te noteren. Deze twee bedrijfstakken staan bekend als gevoelig voor economische veranderingen en de groei is dan ook bemoedigend te noemen. Ook in de marketing (9%), HR (6%), ICT (5%) en accouting en finance (2%) steeg het vacaturevolume.

Verbetering in marktomstandigheden

“Er is duidelijk een verbetering in marktomstandigheden zichtbaar, aangezien het economisch herstel doorwerkt in het ondernemersvertrouwen,” stelt Vermaak. “Hoewel de vooruitzichten op de langere termijn gunstig zijn, zijn we ons ervan bewust dat vanwege de rustige zomermaanden het aantal personeelsadvertenties in het volgende kwartaal kan dalen. We verwachten echter dat in september het volume weer normaal zal zijn.”

Datum: 11-08-2014
Bron: Recruitment.nl


Tags: Robert Walters

Nieuws overzicht