Robert Walters: ‘Nederlandse professionals vol vertrouwen’

Een ruime meerderheid van Nederlandse werknemers heeft vertrouwen in de eigen loopbaan, de werkgever en de sector waarin men werkt. Dat blijkt uit onderzoek van werving-en-selectiebureau Robert Walters. Daarnaast voelt maar liefst 93% van de ondervraagden zich ‘redelijk tot zeer vrij’ om zelf carrièrebeslissingen te maken.

Veel vertrouwen in de toekomst

Robert Walters verrichtte het onderzoek onder een kleine 6.700 werkenden verspreid over Europa, waaronder bijna 800 Nederlanders. 86% van de Nederlandse ondervraagden geeft aan vertrouwen te hebben in de eigen sector, terwijl 68% de toekomst van de huidige werkgever positief inschat. Liefst 88% van de professionals geeft aan vertrouwen te hebben in de eigen carrière. Daarnaast werd gevraagd naar de sectoren waarin men het meeste vertrouwen heeft. De sector IT & telecommunicatie werd hier het vaakst genoemd (31%), retail en gezondheidszorg delen de tweede plaats met beide 17%.

Punten van zorg

Hoewel een overgrote meerderheid positief is over de toekomst, zijn er wel degelijk punten van zorg. Met name de onzekere arbeidsmarkt (47%) en het gebrek een vacatures (25%) worden genoemd als bedreigingen. Daarnaast noemt 16% van de ondervraagden een gebrek aan kennis over de arbeidsmarkt als beperkende factor. Een laatste opvallende uitkomst: van de Nederlandse respondenten geeft 81% aan eventueel bereid te zijn naar het buitenland te verhuizen voor hun carrière.

Datum: 06-07-2015
Bron: Robert Walters


Tags: Robert Walters

Nieuws overzicht