Randstad: ‘Ruim 40% werknemers verwacht eindejaarsbonus’

Nederlandse werknemers zijn, vergeleken met eerdere jaren, positief over de economie en hun eigen positie op de arbeidsmarkt. Dat blijkt uit onderzoek van Randstad, dat een nieuwe editie van de WerkMonitor presenteert. Het uitzendconcern constateert dat iets minder dan de helft van de werkenden dit jaar rekent op een salarisverhoging of eindejaarsbonus.

Werknemers optimistisch

Ruim twee derde (69%) van de ondervraagde werknemers meent dan de werkgever het in 2015 financieel beter heeft gedaan dan in 2014. En een iets groter deel (71%) verwacht in 2016 nóg betere resultaten. De verwachte goede prestaties scheppen ook verwachtingen bij de werknemers: 39% verwacht een salarisverhoging, terwijl 43% rekening houdt met een bonus.

De stemming in Europa

Randstad vergeleek de stemming van Nederlandse werknemers ook met die van andere Europese werkenden. In Duitsland blijkt men het meest optimistisch over volgend jaar: 72% verwacht dat 2016 betere financiële resultaten oplevert. Nederland en het Verenigd Koninkrijk volgen met 71%, terwijl de Belgen (63%) en Fransen (62%) iets minder positief zijn.

Wat betreft de eigen beloning zijn de verschillen groter. In België verwacht slechts 32% salarisverhoging, in Frankrijk 34%. In het Verenigd Koninkrijk rekent maar liefst 56% op een hogere beloning. Als het om het ontvangen van een bonus gaat, zijn de Duitsers het meest verwachtingsvol (50%). In Frankrijk (39%) en België (36%) is men minder zeker van een eindejaarsbonus.

Datum: 21-12-2015
Bron: Randstad


Tags: Randstad

Nieuws overzicht