Randstad onderzoekt baankansen voor vluchtelingen

Uitzendconcern Randstad bekijkt samen met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) de mogelijkheden om vluchtelingen toe te laten treden tot de Nederlandse arbeidsmarkt. Dat meldt het Financieele Dagblad op basis van bronnen bij werkgeversorganisaties MKB-Nederland en VNO-NCW.

Mogelijke pilot

Volgens de werkgeversorganisaties wordt in overleg bekeken of vraag en aanbod op een goede manier bij elkaar gebracht kunnen worden. Een woordvoerder van Randstad laat weten dat het nog te vroeg is voor al te stellige conclusies: “We zijn met elkaar in gesprek, maar we weten nog niet wat de uitkomst is.” Wel bevestigt Randstad dat er gesproken wordt over een pilot. Het is volgens het uitzendbureau echter nog ‘prematuur om daarover te spreken’.

Leren en werken

VNO-NCW noemt de vluchtelingenstroom uit met name Syrië een ‘groot humanitair probleem’ en ziet ‘leren en werken’ als de beste manier om in een land te integreren. Voorzitter Hans de Boer liet afgelopen week al weten met het kabinet in gesprek te gaan over het aan het werk helpen van Syrische vluchtelingen.

Datum: 14-09-2015
Bron: FD


Tags: Randstad

Nieuws overzicht