Q-logic gaat verder als coöperatie

Recruitmentbureau Q-logic maakt bekend dat het zich omvormt tot coöperatie. Het speelt hiermee in op de groeiende behoefte van recruitmentprofessionals om vanuit eigenaarschap zelfstandig te kunnen opereren. Q-logic is het eerste recruitmentbureau dat kiest voor deze aanpak.

Vrijheid voor recruitment-consultants

“Het was een ingrijpende keuze, maar ook een besluit dat volledig past in de geest van deze tijd,” geeft managing director Rob Litjens aan. “We zijn ervan overtuigd dat onze mensen het best tot hun recht komen wanneer ze in hun kracht staan en werken met gelijkgestemden vanuit dezelfde passie. Kortom: wanneer ze plezier hebben in hun werk.” Met de omvorming zet Q-logic vaste kantoortijden en verplichte KPI’s overboord. Recruitment-consultants die menen dat een netwerkbezoek op een bepaald moment zinniger is dan het plegen van telefoontjes, krijgen alle vrijheid om die bezoeken af te leggen. Litjens: “Bij de meeste bureaus draait het om aantallen, zonder enige eigen invulling of creativiteit. Als je je targets niet haalt, krijg je prompt een rode kaart. Logisch dus dat de beste consultants niet meer voor een baas willen werken.”

Uitbreiding naar nieuwe markten

Q-logic fungeert als bemiddelaar binnen de sectoren finance en ict. Met de ontwikkeling tot coöperatie creëert het tevens mogelijkheden om de dienstverlening uit te bereiden naar andere terreinen. Deze uitbreiding gaat het bureau realiseren middels een netwerkorganisatie van kleine, zelfstandige teams, die de vrije hand krijgen om in te spelen op veranderingen in de markt. Elk team krijgt de verantwoordelijkheid over een specifieke markt of regio. Litjens: “Ons motto is: anders werken, samen groeien. Samenwerken op basis van gelijkwaardigheid, synergie en gedeelde verantwoordelijkheid.” Volgens Q-logic is de coöperatieve vorm bij uitstek geschikt voor een tijd van grote veranderingen op de recruitmentmarkt, waarin een steeds groeiende behoefte is aan vrijheid, verantwoordelijkheid en zelfontplooiing.

Datum: 13-04-2014
Bron: Recruitment.nl


Tags: Q-logic

Nieuws overzicht