‘Omzet uitzendbranche neemt komende jaren toe’

De komende jaren zal er een stijgende vraag ontstaan naar tijdelijk personeel, voorspelt het economisch bureau van ING deze week in een rapport over de uitzendbranche. Dit jaar verwacht de bank een groei van 4% voor de flexbranche; voor 2015 is de beraamde groei zelfs 6%.

Breder herstel economie

De groeiende vraag naar tijdelijk personeel is te danken aan het steeds bredere herstel van de economie, zo stelt het economisch bureau. De flexmarkt profiteert van de betere resultaten in onder meer het transport en de industrie als gevolg van de exportgroei. “Daarmee zou in 2015 voor het eerst sinds 2008 weer sprake zijn van meer dan een jaar van groei na elkaar," stelt ING.

Flexkrachten

Bedrijven die het personeelsbestand uitbreiden, maken vooral gebruik van flexibele krachten. Toch hoeft dit volgens ING niet altijd een groei van de flexbranche te betekenen, omdat ook zzp’ers of interimmers worden ingehuurd. De bank durft nog geen al te harde uitspraken te doen over de precieze rol van flexorganisaties de komende jaren: “'Flexbedrijven kunnen de komende jaren een belangrijke rol blijven spelen, maar dan niet alleen door het samenbrengen van vraag en aanbod. Hoe alle veranderingen precies uitpakken, zal de praktijk moeten leren."

Datum: 17-08-2014
Bron: Recruitment.nl


Nieuws overzicht