Nieuwe opleiding voor recruiters: Hogeschool voor Recruitment

Op 1 oktober 2015 is een nieuwe vakopleiding voor recruiters van start gegaan: de Hogeschool voor Recruitment. Het is een initiatief van Intelligence Group, Jet Consultancy en arbeidsmarktopleider ARTRA, die stellen dat de vraag naar een dergelijke vakopleiding groot is.

Gat tussen vraag en aanbod

Volgens de initiatiefnemers is er de laatste jaren een gat ontstaan tussen vraag en aanbod op de recruitmentmarkt. Zij zien het aanbod van recruiters sterk afnemen, terwijl de vraag juist stijgt - het tweede kwartaal van 2015 zelfs met 71%, zo blijkt uit onderzoek van Yacht. Met de Hogeschool voor Recruitment moet deze afstand tussen vraag en aanbod weer worden verkleind. 

Nieuwe toepassingen

Niet alleen is er een tekort aan bekwame recruiters, het vak zelf is de afgelopen tijd ook in hoog tempo veranderd. Dit houdt vooral verband met de introductie van nieuwe recruitmentsoftware, een toenemend gebruik van mobiele apparaten en - niet in de laatste plaats - de opmars van LinkedIn en andere social media als wervingskanalen.

Brede opleiding

“De Hogeschool voor Recruitment richt zich op kandidaten, opdrachtgevers en vakbekwaamheid en is dus breed toepasbaar,” stelt Ellen van Hierden, ARTRA-eigenaar en oprichter van de Hogeschool voor Recruitment. Bij de opleiding wordt geen onderscheid gemaakt tussen corporate recruiters en bureaurecruiters. Van Hierden: “Tussen beide disciplines zit meer overlap dan verschil. Van deze verschillen kunnen beide type recruiters leren.”

Datum: 05-10-2015
Bron: Hogeschoolvoorrecruitment.nl


Nieuws overzicht