Uitzendbonden gaan intensiever samenwerken met Europese koepel

ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen) en NBBU (Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen) ondertekenden afgelopen week een samenwerkingsovereenkomst met de Europese bond EURES. Met de samenwerking hopen de bonden beter in te kunnen spelen op de vraag naar buitenlandse werknemers in Nederland.

Moeilijk vervulbare vacatures

“Intensievere samenwerking tussen private partijen en EURES biedt kansen om gericht in Europa te werven voor Nederlandse werkgevers die kampen met moeilijk vervulbare vacatures,” zegt Jeanette van Yperen, woordvoerder van EURES Nederland. “Samen met private partijen maken we van EURES een sterk instrument om vraag en aanbod op Europees niveau bij elkaar te brengen.” De samenwerking komt er onder meer op neer dat EURES in het buitenland aandacht besteedt aan de mogelijkheden om via arbeidsbemiddelaars aan de slag te gaan in Nederland.

NBBU en ABU tevreden

NBBU-directeur Marco Bastian is verheugd met de overeenkomst. “Met deze samenwerking kunnen we doelgericht te werk gaan en Europese bemiddelingen beter op elkaar afstemmen,” aldus Bastian. Zijn collega Maurica Rojer, adjunct-directeur van ABU, vult aan: “Uitzenders verwachten krapte op de Nederlandse arbeidsmarkt. Zij breiden hun wervingskanalen uit om de juiste man of vrouw te vinden voor Nederlandse opdrachtgevers. EURES biedt hen toegang tot werkzoekenden uit heel Europa.”

Datum: 20-06-2016
Bron: ABU en NBBU


Tags: ABU, NBBU

Nieuws overzicht