Meerderheid freelancers aan het werk tijdens vakantie

Van de freelancers die op vakantie gaan, blijft 94% per telefoon of e-mail bereikbaar voor opdrachtgevers. Dat blijkt uit onderzoek van Tentoo Payroll Professionals. Bijna de helft van de freelancers werkt bovendien door tijdens de vakantie.

Betrokkenheid

Voor een overgrote meerderheid van de Nederlandse freelancers houdt het werk niet op tijdens de vakantie. Vrijwel iedere freelancer is telefonisch bereikbaar en bovendien geeft meer dan 50% aan dagelijks de e-mail te checken. Volgens Tentoo-directeur Paul van den Ronden heeft dit vooral met betrokkenheid te maken: “Freelancers blijven graag bereikbaar voor hun opdrachtgevers. Ze voelen zich betrokken bij hun werk en klanten, waardoor zij graag dat extra stapje willen zetten. Ook op vakantie.”

Noodzaak

Toch is het niet alleen uit pure liefhebberij en betrokkenheid dat veel freelancers ook op hun vakantieadres aan het werk zijn. Een deel geeft aan de werkzaamheden uit praktisch oogpunt simpelweg niet te kúnnen stopzetten. Bovendien geldt voor de meeste freelancers dat er geen geld binnenkomt wanneer de werkzaamheden stilliggen. Al te veel werkdruk brengt het doorwerken tijdens de vakantie overigens niet met zich mee: 8% van de ondervraagde freelancers geeft aan werkstress te ervaren op vakantie.

Datum: 20-07-2015
Bron: Tentoo Payroll Professionals


Tags: ZZP

Nieuws overzicht