Manpower: Werknemer wil vooral een inspirerende baan

De belangrijkste eisen die werknemers aan hun werk stellen, zijn ‘plezier in het werk’ en ‘een goede werk-privébalans’. Dat blijkt uit onderzoek van Right Management, onderdeel van ManpowerGroup. Voor slechts 10% van de ondervraagden vormen productiviteit en goede prestaties een voorwaarde voor succes in hun carrière.

Plezier en inspiratie

Plezier en inspiratie zijn een niet te onderschatten factor voor het welbevinden van werknemers. Mara Swan, vicepresident van ManpowerGroup: “Mensen zijn blij met hun werk als zij erdoor geïnspireerd worden. “ Volgens haar kunnen werkgevers hier een belangrijke rol in spelen. “Inzicht in carrièremotivaties en aspiraties van werknemers zijn de sleutel tot het creëren van een cultuur die werknemers motiveert om het beste resultaat te leveren.”

Discrepantie

Het Right Management-onderzoek wijst op een discrepantie tussen enerzijds de motivatie van werknemers en anderzijds de eisen die werkgevers stellen ten aanzien van de prestaties van hun personeel. Zij concentreren zich in hun werving namelijk vooral op vaardige en productieve krachten, terwijl werknemers juist gevoeliger zijn voor zaken als inspiratie, motivatie en ontwikkelingsmogelijkheden. Slechts 10% van de werknemers vindt een hoge productiviteit een voorwaarde voor een succesvolle carrière.

Datum: 28-04-2015
Bron: Recruitment.nl


Tags: Manpower

Nieuws overzicht