Kwart ICT’ers op zoek naar nieuwe werkgever

Eén op de vier ICT-professionals zoekt een nieuwe baan bij een andere werkgever en nog eens 5% ambieert een andere functie bij de huidige werkgever. Dat blijkt uit onderzoek van adviesbureau Berenschot, ICT-vakblad AutomatiseringGids en ICT-beroepsvereniging Ngi-NGN. De eigen ontwikkeling is de voornaamste reden voor ICT’ers om verder te kijken.

Persoonlijke ontwikkeling

Twee derde van de ICT’ers die willen overstappen, geeft aan op zoek te zijn naar betere ontwikkelingsmogelijkheden. Maarten Emons, bestuurslid van Ngi-NGN, vindt het positief dat zoveel ICT-professionals zich bewust zijn van hun positie. “Ontwikkelingen volgen elkaar in steeds hoger tempo op, waardoor het belangrijker wordt om te investeren in je eigen toekomst. Ik ben blij dat zoveel managers en professionals in de ICT dit beseffen en daar ook naar handelen.” Behalve de persoonlijke ontwikkeling speelt ook het salaris een rol: 57% noemt dit als belangrijke factor. Sfeer (40%), promotie (28%), secundaire arbeidsvoorwaarden (25%) en afstand wonen-werken (24%) zijn andere redenen om ander werk te zoeken.

Werknemersmarkt

“Er is een duidelijke dynamiek merkbaar in de arbeidsmarkt” stelt Hans van der Spek, manager bij Berenschot. “De ICT-arbeidsmarkt wordt nog meer een werknemersmarkt.” ICT’ers zelf voelen dit ook aan: twee derde verwacht dat er binnen vijf jaar een tekort zal zijn aan professionals zoals zij. Uit het onderzoek blijkt verder dat de gemiddelde ICT’er er het komende jaar, dankzij de aantrekkende markt, zo’n 2% op vooruit gaat qua salaris.

Datum: 13-06-2016
Bron: Berenschot


Nieuws overzicht