Derks & Derks: Salarisgroei kwaliteitsprofessionals genormaliseerd

De in 2012 ingezette salarisgroei van kwaliteitsprofessionals in de life sciences-industrie is de afgelopen twee jaar genormaliseerd. De salarissen zijn in 2013 en 2014 zo goed als gelijk gebleven. Dit blijkt uit onderzoek van werving-en-selectie- en detacheringsbureau Derks & Derks, dat in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam het tweejaarlijkse ‘Salarisonderzoek Kwaliteitsprofessionals’ presenteert.

Best beloond

Uit het onderzoek blijkt dat, waar het gaat om de verdiensten, de (bio)farmaceutische industrie de beste branche is voor kwaliteitsprofessionals binnen de life sciences. In de farma-branche liggen de salarissen namelijk hoger dan in de voedingsmiddelenindustrie en de tak ‘medical devices’.  De best beloonde functie blijkt die van Qualified Person (QP) te zijn, die aanzienlijk beter wordt betaald dan andere functies binnen de quality assurance (QA), quality control (QC), regulatory affairs (RA) en research & development (R&D).

Mannen verdienen meer

Verder toont het salarisonderzoek aan dat mannen in de life science-sector beter verdienen dan vrouwen. Opvallend: vanaf het vijftigste levensjaar gaan de salarissen van mannen en vrouwen vrijwel gelijk op. Dit is mogelijk doordat bij mannen het jaarsalaris aan het begin van hun carrière sneller stijgt, waarna het relatief snel afvlakt op latere leeftijd. Bij vrouwen is de groei minder explosief, maar loopt deze langer door. Zo rond de leeftijd van vijftig ligt het gemiddelde salaris vrijwel gelijk.

Realistisch beeld salarisontwikkelingen

De onderzoekers maakten in het kader van het Salarisonderzoek Kwaliteitsprofessionals gebruik van gegevens van ruim achthonderd kwaliteitsprofessionals. Volgens Derks & Derks-directeur Jan Derks is het belangrijk dat er een duidelijk en up-to-date beeld is van de salarisontwikkelingen in de branche: “Wij zijn in een aantal niches, waaronder kwaliteit, al vele jaren actief en gelden daarin als preferred supplier van veel life sciences-ondernemingen. Het is daarom passend dat we investeren in salarisonderzoek, zodat we zowel kwaliteitsprofessionals als opdrachtgevers ondersteunen bij het verkrijgen van een realistisch beeld van de salarisontwikkelingen binnen deze niche.”

Datum: 23-03-2015
Bron: Recruitment.nl


Nieuws overzicht