CBS meldt grootste stijging uitzenduren sinds 2010

Het totale aantal uitzenduren is in het derde kwartaal van 2014 met 2,5% toegenomen ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Dat maakt het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) bekend. Met deze groei van 2,5% wordt de grootste stijging sinds vier jaar genoteerd. Vooral het aantal uren op basis van langlopende contracten is opnieuw flink toegenomen.

Groei in lang- en kortlopende contracten

Het aantal uitzenduren in langlopende contracten, bijvoorbeeld op basis van payrolling of detachering, nam in het bewuste kwartaal met 3,5% toe. Als gevolg van de toenemende flexibilisering van de arbeidsmarkt zit deze vorm van uitzendarbeid al langer in de lift. Ook het aantal uren in kortlopende contracten nam voor het eerst dit jaar toe en wel met 1,4%. Het CBS meldt nog dat de ontwikkeling van de kortlopende uren over het algemeen vooruitloopt op de rest van de arbeidsmarkt.

Omzetgroei uitzendmarkt

Niet alleen het aantal uitzenduren, ook de omzet van de uitzendmarkt neemt al langere tijd toe. Deze groei zette in het tweede kwartaal van 2013 in, waarmee er al zes kwartalen op rij sprake is van omzetgroei. In het derde kwartaal van 2014 behaalde bijna 40% van de bedrijven een omzetstijging op jaarbasis van meer dan 20%. Hiermee is de omzetstijging de grootste in meer dan twee jaar.

Datum: 01-12-2014
Bron: Recruitment.nl


Nieuws overzicht