Brunel: twee derde Nederlanders onbekend met opgebouwde pensioen

Zo’n twee derde van de werkende Nederlanders weet niet wat de de hoogte is van zijn opgebouwde pensioen, blijkt uit onderzoek van detacheringsbureau Brunel. Hoe dan ook geeft 86% aan pensioenopbouw wel degelijk belangrijk te vinden.

Te weinig aandacht voor eigen situatie

In 2012 was 45% van de Nederlanders nog goed op de hoogte van zijn eigen pensioensituatie; nu is dat afgenomen naar 38%. "Het lijkt erop dat deelnemers wel op de hoogte zijn van algemene pensioenzaken, maar te weinig weten over hun persoonlijke situatie," reageert Maikel Pals, directeur van Brunel. "De aandacht voor het thema is dankzij de regelgeving rond het Uniform Pensioenoverzicht (UPO) toegenomen, maar pensioendeelnemers echt in beweging krijgen blijkt een erg lastige opgave."

Wet Pensioencommunicatie

Sinds dit jaar is er de Wet Pensioencommunicatie, maar deze schiet vooralsnog tekort, stelt Pals. Hij is van mening dat er meer aandacht moeten zijn voor persoonlijk advies op het gebied van de persoonlijke pensioensituatie: “‘Je kunt de klant niet meer benaderen vanuit de gedachte one size fits all’, stelt Pals. "Verschillende soorten klanten vragen verschillende benaderingen. De koppeling met persoonlijk advies is daarom hard nodig."

Datum: 01-09-2014
Bron: Recruitment.nl


Tags: Brunel

Nieuws overzicht