‘Baanzekerheid bestaat niet meer’

Een ruime meerderheid van werkend Nederland gelooft niet in baanzekerheid. Dat blijkt uit de Randstad WerkMonitor over het tweede kwartaal van 2016, waarin speciale aandacht is voor tijdelijk werk. Nederlanders tonen zich realistisch en constateren dat tijdelijke dienstverbanden aan de orde van de dag zijn.

‘Werken is meeveranderen’

“Twintig jaar op dezelfde plek werken is tegenwoordig een zeldzaamheid,” zegt Reiant Mulder, algemeen directeur van Randstad Nederland. “Werken betekent meeveranderen en daar hoort nadrukkelijk het zoeken en accepteren van nieuwe uitdagingen bij.” Een ruime meerderheid van de ondervraagden (83%) geeft aan liever een tijdelijke baan te hebben dan helemaal geen baan. Toch wordt een tijdelijk contract door de meeste werkenden (63%) nog altijd gezien als een opstapje naar een vaste verbintenis.

Gebrek aan competenties

Werkgevers hebben moeite om de juiste mensen aan te trekken, zo blijkt verder uit de WerkMonitor. Meer dan de helft van de ondervraagden (56%) noemt ‘een gebrek aan competenties’ een probleem voor hun werkgever. Voor 43% van de organisaties geldt zelfs dat het terugdringen van competentietekorten topprioriteit heeft. Met name de zogenaamde STEM-profielen (Science, Technology, Engineering, Mathematics) zijn zeer gewild.

Datum: 25-07-2016
Bron: Randstad


Tags: Randstad

Nieuws overzicht