ARTRA en Hogeschool voor Recruitment lanceren nieuwe opleiding

ARTRA Arbeidsmarkttrainigen en de Hogeschool voor Recruitment presenteren de opleiding Word Recruiter, waarmee ze talenten gaan opleiden tot recruiters. Ze spelen hiermee in op het feit dat de overheid het vak van recruiter heeft benoemd tot kansberoep. Werkzoekenden kunnen via het UWV in aanmerking komen voor een scholingsvoucher om de opleiding te bekostigen.

Spil van de economie

“Recruiters zijn de spil van de economie,” stelt Ellen van Hierden, directeur van ARTRA. “Zij weten als geen ander hoe je de juiste mensen aan de juiste bedrijven verbindt.” De vraag naar recruiters is het afgelopen jaar met 60% gestegen. Juist vandaag de dag is het netwerk van recruitmentprofessionals meer dan ooit nodig, vindt Van Hierden. “Vroeger konden medewerkers nog vertrouwen op hun persoonlijke netwerk en de naam van de organisatie, tegenwoordig is dat al lang niet meer het geval. Een groot offline én online zakelijk netwerk met geschikte kandidaten is noodzakelijk. En dat heeft een recruiter.”

Drie weken, drie locaties

De opleiding Word Recruiter duurt drie weken en bestaat uit 14 lessen. Onderwerpen die aan de orde komen zijn onder meer netwerken & pitchen, competentiegericht interviewen en vacature-intake. Op dit moment is de opleiding op drie plekken in het land te volgen, namelijk in Amsterdam, Den Haag en Utrecht. Meer informatie over de opleiding lees je op WordRecruiter.nl.

Datum: 22-08-2016
Bron: ARTRA


Tags: Recruitment

Nieuws overzicht